söndag, februari 25, 2007

Melodifestivalen, deltävling fyra.

Då var fjärde och sista deltävlingen avklarad för i år och att Andreas Johnson gick till final var inte oväntat. A little bit of Love är dessutom, även om jag mest tycker den är tråkig och intetsägande, trots allt lite bättre än hans finallåt förra året, Sing for me. Att kalla den ”rock” känns däremot tveksamt minst sagt. Kul att även Sarah Dawn Finer gick direkt till final. Det låter väldigt mycket Anastacia och versen är otroligt vacker, ståpälsvarning, synd bara att refrängen inte riktigt håller samma klass.

Att Magnus Uggla och Sandra Nielsen gick vidare till andra chansen var ingen högoddsare. Sandras låt, Vågar du, vågar jag, är en riktig popdänga med schlagertouch och har goda chanser att ta sig till final. Magnus Ugglas För Kung och Fosterland däremot lät likadant som alla hans andra trötta marschlåtar med ooohhhåååhhh-texter som han kastat ur sig de senaste åren. Att han blev besviken över att inte gå direkt till final visar bara att han inte blivit ödmjukare med åren heller. Bara en patetisk dålig förlorare. After Dark stod för kvällens uppenbaraste låtstöld: Pet Shop Boys Go West. Även lite Village Peoples YMCA kunde skönjas. Att ingen reagerat på det är mycket märkligt. Kan man ana Christer Björkmans fingrar i detta?

Min favorit i sista deltävlingen var förstås Caroline af Ugglas sköna poplåt Tror på dig. Det feta brasset går inte av för hackor och hennes raspiga röst passade perfekt för låten. Jag hade dock inga förhoppningar om att den ens skulle ta sig till andra omgången, det var den för bra för…

Återkommer med kommentarer till alla låtar i Andra chansen och senare även kommentarer till alla finallåtarna förstås.

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: