tisdag, september 18, 2007

Vänstervridet

Ska man skratta eller gråta? Några som kallar sig Septemberalliansen protesterar mot regeringens politik. I Stockholm samlade man uppemot femtusen medan det var betydligt färre deltagare, typ 200, i Göteborg. Vilka är då den här Septemberalliansen? Enligt artikeln lokala fackklubbar och vänsterorganisationer. Konstigt, inte är väl alla LO-medlemmar sossar eller ens vänster? Ändå anser man sig ha mandat att företräda alla arbetare och dessutom protestera mot en politik som faktiskt leder till att fler kan få jobb. Ganska smaklöst och tecken på storhetsvansinne. När jag ändå är inne på vänstervridna saker så förundras jag över att ingen reagerar på att gamla låtar som hyllar Stalin tas med på en proggsamlingsskiva. Lars Nylin på MNW säger i ett pressmeddelande:
"Men de hör till tidsandan och det kändes självklart att ta med några sådana spår".
Märkligt inställning. Särskilt som den Politiskt Korrekta revisionismmaffian vill ändra i allt från Tintinalbum till gamla Astrid Lindgren-böcker för att de med dagens mått mätt är smått rasistiska. Man tycks dock tycka att hyllningar till Josef Stalin är OK för något annat har då inte jag sett. Skulle det vara lika OK att ge ut gamla hyllningssånger till Hitler på en skiva om andra världskriget? De hör väl också till en viss tidsanda? Tror knappt det men så länge det vänstervridna står mall för vad som är accepterat så kan vi se fram emot fler hyllningar till Stalin och förstås Castro.

Andra bloggar om: , , ,

3 kommentarer:

Robin sa...

För upplysningsskull kan jag meddela att nämnda låt på skivan inte alls innehåller lovsång till Stalin. Däremot gjorde Knutna Nävar (som gjort låten Lär av historien som är på skivan) också en hyllningssång till Stalin en annan gång, i ett annat sammanhang. Då är jämförelsen med Tintin i Kongo inte alls aktuell. Retoriken är mer att Knutna nävar inte ska få någon låt utgiven, ungefär som om man hade förbjudit alla Tintinalbum p g a ett rasistiskt...

Jorma sa...

Kan inget annat än hålla med blogginnehavaren i vad han skrivit till 100%.

PW sa...

OK Robin, jag måste erkänna att jag inte vet vilka av deras låtar som hyllar Stalin, jag kan ju bara utgå ifrån vad som står i artikeln. Å andra sidan håller fortfarande parallellen. Ex: Ta ett band som på en låt hyllar Hitler men på en annan i allmänhet glorifierar nazismen. Skulle de tillåtas ha med den låten på en samlingsskiva? Tror knappast det.

Ja att du håller med mig Jorma i den här frågan är inte förvånande om man läser din egen blogg. I övrigt har vi inte särskilt mycket gemensamt märker jag.