måndag, april 16, 2007

Svensk socialistretorik

Vårbudgeten är då presenterad och vips dyker samma socialistretorik som i valet upp. "Man blir inte friskare av lägre nivåer i sjukkassan," "De som är arbetslösa blir inte hjälpta av hårdare regler." osv. Nä vem har påstått det? Åtgärderna i budgeten är nödvändiga för att få fler i arbete helt enkelt. Vänsterkartellen har ju trots en lång högkonjunktur inte lyckats få bukt med höga sjuktal och hög arbetslöshet och utbrett bidragsfusk men tycker ändå att man har mage att gnälla och tycka att det är "orättvist och onödigt." Skitsnack! Orättvisa är att den ensamma mamman jobbar och sliter för att få ihop ekonomin medan en ensamstående man kan tycka att det är ganska bekvämt att vara arbetslös och ändå få pengar genom att delta i några AMS-kurser då och då. Orkar han kan han jobba lite svart också. Att bidragskramarna nu ylar förtvivlat kan man alltså förstå, tänk om svenskarna blir kvitt bidragsberoendet och faktiskt inser att man inte kan kräva hur mycket som helst hur länge som helst.

Andra bloggar om: , ,

4 kommentarer:

Hörntand sa...

"Svensk Socialistretorik"
Va e de du surrar om i din blogg, vilken retorik använder du då. Jag begripper inte ett jotta av vad du försöker säga, om du nu har den ambitionen att du skall framföra något.
Om du tycker att man skall omfördela våra resurser till et fåtal, så skriv då det och inte en massa svamel.

PW sa...

Jadu hörntand, du vet mycket väl vad svensk socialistretorik är, du ger ju exempel på det själv...

Anonym sa...

tycker alliansens politik har varit, inte helt originellt sagt men, orättvis! ett uttjatat ord den senaste veckan men det är ju sant! de "nya" moderaterna genomför ändringar som ökar klyftorna i samhället.

om det ändå vore val igen

http://pensword.blogg.se/

PW sa...

pensvärdet, du tycker alliansens politik är orättvis. Jag tycker att den äntligen börjar bli rättvis. För att ta a-kassan som exempel så börjar den bli den försäkring som den är tänkt att vara. Vill man ha en försäkring så får man vara beredd att betala för den också. När det gäller sänkta nivåer i olika bidragssystem så är det en besk medicin men det är absolut nödvändigt för att kunna komma tillrätta med den höga arbetslösheten.