måndag, augusti 04, 2008

Äntligen börjar det blå laget spela!

Ja, jag har semester i två veckor till och hinner mest bara jobba med renoveringen av vår uteplats på framsidan av huset. Stolpar, och en del reglar är bytta och golvet är äntligen lagt. Nästa vecka kommer taket från Skånska byggvaror. Får se om en inglasning hinns med också. Jag har bara som hastigast kikat runt bland blogginläggen några gånger de senaste veckorna och inser att FRA-frågan fortfarande inte är en egentlig debatt. Motståndarsidan radar upp argument, både tekniska och ideologiska men möts bara av ett antal förespråkare som kastar upp samma gamla litania om att vi motståndare missförstått ... det handlar ju om att värja sig mot yttre hot ... det är inte alls massavyssning .... bla ... bla ... blaaaaaaaaaaaaaaaaaa!. Släpp sargen och kom in i matchen, jag kräks på eländet!!! Så jä-a korkade kan ni inte vara Tolgfors, Björklund, Reinfeldt mfl. De allra flesta FRA-lagsmotståndare, i alla fall de borgerliga, vill ha FRA och signalspaning kvar men inte till priset av denna integritetskränkning och det borde ni i alla fall ha kunnat ta till er, ni är väl läskunniga!

Det har varit tunt med tunga politiker från mitt eget parti som tagit upp kampen mot FRA-lagen så därför är det glädjande att 14 moderata toppolitiker idag tagit upp fajten på DN debatt. Jag hoppas att detta kanske kan medverka till att regeringen nu tar sitt förnuft till fånga och stoppar FRA-lagen och gör om den. Tyvärr hoppas jag troligen alldeles för mycket för Sten Tolgfors spelar vägg och tillbakavisar argumenten på samma gamla välkända sätt: det handlar ju om att värja sig mot yttre hot ... det är inte alls massavyssning .... bla ... bla... blaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Den arrogans och totala brist på intresse som moderat partiledning och moderat försvarsminister visar för våra åsikter, har hittills medfört följande:
  • Jag har numer SvD som startsida på datorn istället för moderat.se
  • Jag har bestämt mig för att inte rösta moderat i riksdagsvalet 2010 och kommer inte att uppmana någon annan att rösta moderat där heller.
  • Mitt förtroende för Fredrik Reinfeldt är bortblåst och jag hjälper gärna till med att få honom ledig för något annat jobb som inte har med moderat politik att göra. Han har så svårt svikit moderata ideal att han inte kan sitta kvar som partiledare och statsminister.
    Hade han backat redan när kritiken växte upp hade han kunnat rädda sitt anseende men nu har det gått för långt.
  • Jag sneglar allt mer mot livbåten och det är mest föregående punkt som håller mig kvar i partiet. Det och den lokala politiken som är ett stort intresse för mig såklart. Hur jag gör ... ja det får vi se framöver.

Tidningslänkar:
DN, DN, SvD, SvD

Blogglänkar:
Mary, Blogge,

Andra bloggar om: , , , ,

2 kommentarer:

Per Hagwall sa...

Det har varit ganska ensamt ett tag, men det öppna blå motståndet sprider sig äntligen. Vi får hoppas att partiledningen inser att de måste rädda vad som räddas kan och lyssnar på kritiken.

PW sa...

Ja Per, du är en av föregångarna i det blå motståndet och vi blir alltfler som står tillsammans nu. Måtte partiledningen ta sitt förnuft tillfånga. Gör man inte det kan vi räkna med att det blir fullt i livbåtarna...