måndag, februari 16, 2009

Måndagsblandning

Så var det då måndag igen. Känns inte så jobbigt, alla vet ju att tisdagar är jobbigare. :) I lördags var det då dags för andra deltävlingen i melodifestivalen och jag måste erkänna att de båda direktkvalificerade bidragen var de rätta. H.E.A.T var klart godkänd pudelrock med tydliga Bon Jovi-influenser. Måns Zelmerlöw kan se fram emot många veckor på topplistorna med en låt som piskar upp Cara mia på läktaren. Annars var det ganska slätstruket. Amys låt var knappt godkänd, lite småtråkig flickpop. Visserligen briljant framförd men jag är tveksam. Lili och Susie kom väl upp i halva sin kvalitet från de aktiva åren, både i låt sång och dans. Inte så bra alltså...Kvällens bästa scenshow stod Markoolio för; skrattade gott när den lönnfete killen i sin tajta kostym försökte åka skridskor och sen började brinna... Låten kan han knappast ha menat allvar med och man undrar hur den ens kom med. Kakbönornas och Lasse Linds bidrag kommenterar jag bara med arrrgh!! Christer Björkman är polisanmäld för hur urvalsprocessen går till och jag är inte förvånad. Jag är övertygad om att här ligger mer än en gravad hund. Annat hänt i helgen: Den uppmärksamme som läser min profil ser att jag inte längre är ordförande för Arbogamoderaterna. På årsmötet igår lämnade jag med varm hand över ordförandeklubban till Calle, som varit min vice ordförande. Jag stänger inga dörrar för framtida styrelseuppdrag men nu tänker jag lägga mer tid på familjen. KF-uppdraget, 2:e vice i Miljö- och byggnämnden och ersättarplatsen i KS kommer jag att behålla och jag har alltså inte tänkt lämna livbåten. Jag är fortfarande ilsken och besviken på hela FRA-historien (Heja Anders Björck) och även hur försvarsfrågan hanteras men tänker ännu inte lämna partiet. Jag håller också på att klura på om moderaterna ändå ska få min röst i riksdagsvalet. Före finanskrisen och alliansens energiuppgörelse var det otänkbart men förutsättningarna har ändrats radikalt. FRA-lagens integritetskränkning är odiskutabel men tanken på en rödgrön regering efter nästa val gör mig riktigt rädd och kallsvettig.

Tidningslänkar: SvD, SvD,

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Alltså, jag undrar om du inte skulle kunna trivas i Piratpartiet. Jag förstår hur du känner ang. den rödgrön sörjan, även om mitt eget hjärta nog i grunden är mer rött än blått.

PW sa...

Jadu Mia, jag har inte satt mig in så jättemycket i PP:s partiprogram. Det jag har sett är omväxlande bra och mindre bra. I integritetsfrågorna är jag helt överens, kan man vara annat som "sann moderat"? ;) Är mer tveksam gällande synen på patent då jag anser att ett visst skydd, av typen patent, behövs för att kunna få tag på riskvilligt kapital o dyl. Mycket kring dessa frågor skulle dock behöva anpassas till dagens situation och PP kan kanske fungera som påtryckare och väckarklocka för en modernare lagstiftning även här.