måndag, februari 09, 2009

Schlagerschpektakel

Då var det dags för första deltävlingen i svenska melodifestivalen 2009.
Gäsp!
Alcazars discostänkare och Ninas rocklåt var väl de enda bidragen som var något att ha. Utom tävlan deltog ju Freddie Wadling, som för övrigt dominerade hela föreställningen tillsammans med Petra Mede som gjorde ett mycket bra jobb.

Jag säger det igen det är ingen schlagertävling!
Det är lika fel som att kalla det poptävling eller rocktävling. Det är en meloditävling och tyvärr alla schlagerfans, schlager är typ den enda genre som inte har en chans i den stora europafinalen. Schlagern är stendöd internationellt sett. Lik förbannat måste man uthärda dessa Christer Björkmanutvalda skitlåtar år efter år. Var det nån mer än jag som tyckte att Emilias låt har en stulen vers? Det retar mig att jag inte kan komma på vilken låt man helt skamlöst snott rakt av. Jag måste väl kommentera röstningsförfarandet också. Lite rörigt är det men det stör mig inte, man kan alltid läsa på. Nej det som stör mig är är att man med dåliga bortförklaringar som att "man vill utveckla tävlingen" helt enkelt snor oss på mer pengar! Gillar man en låt så måste man ringa tre gånger. Det hade väl varit OK om man sänkt priset/samtal men det gör man såklart inte. Det finns säkert många andra sätt att utveckla tävlingen, man kan börja med att kicka Björkman och urvalsjuryn och sätta dit kompetenta personer som har lite känsla för modern musik och vad folk vill se och höra.

Länkar:
SVT, SvD, SvD

Edit: Ändrat felaktig årtal och felaktigt namn.

Läs även andra bloggares åsikter om

4 kommentarer:

Anonym sa...

Sömnbrist eller fortfarande full? :D *syftar på rubriken*

Sedan tycker jag nog att du ligger lite efter - melodifestivalen 2008!? Och vem är Tina? Jag gillade Ninas kläder (och henne i största allmänhet), men inte låten så vidare värst. Satt iofs och slötittade via nätet och där var kvalitén ingen höjdare. Gäsp passar nog bra.

PW sa...

Snabbt och fel :)

När det gäller rubriken ville jag bara försöka vitsa till det lite men det blev inte så kul nej.

Sömnbrist har jag inte, Hugo sover gott mest hela nätterna. Lik sin pappa m a o. :)

Anonym sa...

Så där, ja - nu ser det mer begripligt ut även för mig. :)

Trevligt att du förstod hur jag tänkte ang. sömnbristen. Och att han sover gott om nätterna. Den som har rent mjöl i påsen...? ;)

PW sa...

Bra att jag fick det rätt till slut. Jo man får alltid frågan om man får sova annars vete 17. :) Sen har jag ju såklart rent mjöl i påsen också...;)