lördag, mars 14, 2009

Kempe gör det igen

Fredrik Kempe prickar vinnarlåt för andra året i rad och La Voix tog hem spelet den här gången. Alla hans tre bidrag i år kom till final, det är annat än G-punkten det! Ha! Tyvärr tycker jag då att det bara var den näst bästa Kempe-låten som vann eftersom jag höll tummarna för Sarah Dawn Finer. Skönt att inte Måns vann och framför allt att inte EMD-töntarna vann. En tredjeplats är alldeles för bra för dem egentligen. Lite kul att utskällda Caroline af Ugglas kom tvåa trots allt. Petra Mede skötte sig galant som hon gjort hela tiden och jag hoppas hon kommer tillbaka nästa år. Totalt sett har arrangemanget hållit riktigt hög klass, det är egentligen bara Pihlman och Pål som inte funkat fullt ut. Tråkiga skämt blir inte roliga bara för att man hänger på Henrik Dorsin en peruk och låter honom prata göteborgska... Kvällens inslag var väl det enda av alla som jag ens smålog åt. Så nu får vi önska Malena Ernman lycka till i Moskva, hon kan nog ha en ganska bra chans också, till skillnad från de flesta bidragen i finalen.
Tidningslänkar:
SvD, SvD, SvD,
SvD

Andra bloggar om: , , ,

4 kommentarer:

Catarina sa...

Fredrik hade med fyra låtar. BWO's åkte ut.
Inte för att vara besserwisser, men det kan ju vara kul att veta att han faktiskt fick fyra låtar antagna.
Dessutom är han en rasande trevlig och ödmjuk person!

Anonym sa...

Tycker vinnarlåten var horribel. Däremot så utbringar jag en skål för att moderaterna har bästa siffrorna i SIFO på tolv år. Länge leve Reinfeldt!

Michael sa...

Refrängen i "La Voix" är snodd rakt av från "Nessun Dorma". Vi kommer skämma ut oss i europa när vi skickar ett plagiat av ett av världens mest kända klassiska verk. Bara så att du vet, du gillade ju inte stulna takter. Pinsamt av Kempe som dessutom släppt en inspelning i eget namn av "Nessun Dorma".

PW sa...

Catarina << Ja, rätt ska ju vara rätt, skulle förstås ha nämnt även BWO:s låt :)

Anonoym << Tja, smaken är ju som baken, delad och om vi inte är överens om musik så är vi det tydligen om politik.

Michael << Jo jag skrev om att han snott väl mycket från Nessun Dorma och jag erkänner också att jag är kluven. Å andra sidan är det inte något upphovrättskyddat verk så om inte eurovisionsreglerna säger nåt om det så går det säkert bra trots allt.