måndag, oktober 26, 2009

Höstrusket kommer

Då har man ställt om alla klockor och alla apparater med klocka i för femtielfte gången minst. Det är ett bökigt och onödigt arbete. Varför inte låta sommartid vara normaltid och låta den gälla året om? Grått och trist är det också, man märker att årets mest onödiga månad, november, närmar sig. *Brrr* Kan vi inte förbjuda den också? Det är tur att det i allt denna gråtrista sörja finns en del att glädjas åt. Till att börja med har vi Janne Guillou och hans KGB-flirt som han desperat försöker vifta bort som helt oskyldig. Konstigt att han inte nämnt den tidigare i så fall. Känns lite kul att den självgode sitter med arslet i brödrosten själv för en gångs skull. Han kan också räkna med kraftigt minskad trovärdighet i alla frågor framöver.

På TV finns det en del guldkorn i höstmörkret, Kenneth Branagh som Kurt Wallander i tre BBC-produktioner t.ex. Har bara sett de två första filmerna än så länge men kan redan nu utse dem till de bästa Wallanderfilmerna någonsin. De är rappt berättade utan en massa seg dialog och plattityder. Samtidigt som jag gläds över BBC:s filmer blir jag lite sorgsen över att deras versioner sopar banan med de svenska. Man kan nästan tro att svenska manusförfattare får betalt per ord och inpressad klyscha. Visst Lassgårds filmer var stabila insatser men Krister Henrikssons...platta och med en tydlig doft av massproduktion. Körslaget tuffar på och håller hyfsat hög klass även i år. Undantaget är Stefans dansbandskör. Märkligt hur en kör som konsekvent kör en enda genre, och inte ens gör det särskilt bra, kan hålla sig kvar vecka efter vecka. Ska Körslaget facka in körerna i genrer kan vi kanske se fram emot en death metal-kör, en jazz-kör och varför inte en psalmkör kommande år? Som musikintresserad smålänning gläds jag däremot åt att Amys kör är kvar och även att Olas manskör är kvar. Båda körerna blir bättre och bättre för varje vecka. Pontares kör blandar stabila insatser med mer tveksamma, precis som Carolines kör. Hennes kör borde dock ha fått stanna kvar för dansbandskörens "Gråt inga tårar" och "Hooked on a feeling" kändes i magen och inte på ett bra sätt.

Mer på TV: Såg bara nåt program förra säsongen av Vem kan slå Filip och Fredrik och blev inte imponerad. Denna säsongen har jag sett båda programmen och kan inte låta bli att tycka att det är ganska bra, Felix Herngren som programledare funkar bra mycket bättre än Oldsberg och regeländringarna med coacher som kan delta i tävlingarna är ett lyckokast. Kändes också skönt att "Piff o Puff" åkte på däng av Idun, med hjälp av Stefan Holm, igår. Bra jobbat!

Annat att glädja sig åt är jag denna vecka jobbar tre dagar och är föräldraledig torsdag-fredag. Härligt att få mysa med H hela dagarna. :)

Länkar:
SvD, SvD, SvD,
Imdb,TV4,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer: