torsdag, mars 11, 2010

Melodifestivalen 2010 -Det är dags för förnyelse.

I år orkade jag inte kommentera Melodifestivalen deltävling för deltävling. Gissa varför… Årets upplaga slog rekord i usla bidrag och är sannerligen ett lågvattenmärke i tävlingens historia. Kändisar med kassa låtar, en mängd utfyllnadsbidrag, men bara enstaka guldkorn. Konkurrensen var inte direkt mördande och finalfältet är det svagaste sedan modellen med deltävlingar infördes, kanske någonsin. Ingen av mina favoriter gick till final, vilket aldrig har hänt. Ingen av finalisterna lär väl göra någon större lycka i Oslo, möjligen Salems låt som är klart bäst i finalfältet.

De som borde gått vidare från andra chansen:
Pain of Salvation
"Road Salt"
Så vackert och sårbart och gick rakt in i hjärtat
Omdöme: Ståpäls!!

Crucified Barbara
"Heaven or Hell"
Stabil hårdrock, bästa hårdrocken i melodifestivalen hittills. Skandal att de inte är i final!
Omdöme: Rock on!!

Finalisterna:
Andreas Johnson
“We Can Work It Out”
Segt, segt, segt! Gick enbart vidare för att han är Andreas Johnson.
Omdöme: Snark!!

Anna Bergendahl
"This Is My Life"
Bra röst som slösas bort på en intetsägande och lättglömd låt. 
Omdöme: Va’?

Darin
"You're Out Of My Life"
Ännu ett exempel på att artisten betyder mer än låten. Darins mer än vanligt ansträngda röst i kombination med denna sega låt ger
Omdöme: Kräkvarning!

Eric Saade
"Manboy"
Gullige Erik, tyvärr helt utan utstrålning, har fått en tjatig schlagerlåt enligt mall 1B och inte ens Niagarafallet i slutet hade kunnat rädda den.
Omdöme: Sluta snälla!

Jessica Andersson
"I Did It For Love"
Vissa personer borde inte få ställa upp i melodifestivalen, Lars "Dille" Diedricson är en av dem. Här har han presterat en outsägligt tråkig ballad enligt en mall 1a som vi ju har hört 100-talsgånger förut. Sorry Jessica men den sångerska som skulle kunna rädda denna låt finns inte.
Omdöme: Snark!!

Ola
"Unstoppable"
OK låt men låter som så mycket annat. Ola lyckas iofs sätta sin prägel på den och pianoslingan kommer man ihåg.
Omdöme: Tja, sådär.

Pernilla Wahlgren
"Jag vill om du vågar"
Versen lovar vad refrängen inte kan hålla… Pernilla får hålla tillgodo med denna trista låt, dålig till och med för att vara schlager.
Omdöme: Kräkvarning!
 
Peter Jöback
"Hollow"
Jamen jisses! Hur kunde denna gå vidare? Trodde inte det fanns någon tillräckligt folkkär artist som skulle kunna få denna platta och sömngivande stycke till final.
Omdöme: Snark!!

Salem Al Fakir
"Keep On Walking"
Trallvänligt men inte sötsliskigt. Inte det bästa han gjort men kvalitetsmässigt klart bäst i finalfältet. Han sopar banan med konkurrenterna och vill man att tävlingen ska överleva bör han vinna.
Omdöme: Där satt den Salem!

Timoteij
"Kom"
Denna borde jag egentligen gilla, då jag är en sucker för folkmusik, men det gör jag inte det är för fantasilöst helt enkelt. Sockersöta tjejer med Sarekkomplex och balkantouch….nä det funkar inte. Det är låter ansträngt och gör mig bara arg.
Omdöme: Kräkvarning!
Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: