torsdag, december 29, 2005

Ett litet rött paket...Nänä!

Eller vilken färg det nu är på de olika cigarettpaketen. I sin oändliga vishet har regeringen beslutat att paket med färre än 19 cigaretter inte får säljas. På så sätt ska man minska rökningen och öka folkhälsan. Är det inte ovanligt korkat att tro att det skulle hjälpa??

7 kommentarer:

B*i*g*g*i*s sa...

Men varför är det så korkat egentligen? Jag tycker tvärtom att det är ett bra beslut. Det har åtminstone funkat för mig, som försöker sluta men okynnesröker. Nu när man inte längre kan köpa sitt lilla paket Marlboro Light när andan faller på och man känner sig lite röksugen, struntar jag hellre i det. Att köpa ett helt paket cigaretter för 40 bupp känns liksom... onödigt, när man ändå bara vill röka ett par cigaretter. Och att spara ett halvt paket till "nästa gång" är inte bra - då blir det mer än okynnesrökning; då har man börjat igen.

PW sa...

Korkat? Ja det tror jag faktiskt att det det är i stort sett sen finns det självklart de som det kommer att hjälpa för. Jag tror dock att ni inte är tillräckligt många. ?

B*i*g*g*i*s sa...

Men jag vill ju veta varför du tycker det är korkat...

PW sa...

Därför att jag inte tror att rökningen kommer att minska genom att man tar bort de små paketen. Man inför ännu ett verkningslöst förbud bara.

Joshua_Tree sa...

Det handlar väl om att man hittade något som inte ännu var förbjudet, och nu har man åtgärdat det. ;)

PW sa...

Just det joshen. ;) Snart kommer de väl på att det fortfarande är tillåtet att sälja sprit på halvflaska och förbjuder det också för att minska drickandet.

Cliff Hanger sa...

Jag tycker inte att det är korkat. Det lär inte få några gigantiska effekter på folkhälsan, men "alla bäckar små...".