torsdag, juli 03, 2008

Idiotförklarad

Debatten om FRA-lagen fortsätter. Eller är det en debatt? De som försvarar lagen låter mest som papagojor som upprepar hur vi missförstått alltihop. Är det konstigt att politikerföraktet eskalerar? Av någon anledning fann FRA:s generaldirektör, Ingvar Åkesson, sig manad att försvara FRA-lagen på SvD Brännpunkt i söndags 29/6. Svenska myndigheter tycker om att debattera i media men det är knappast deras uppgift. Den arroganta tonen i inlägget gör mig dessutom irriterad: "Vi vet bäst och ni lekmän ska bara hålla käft och hacka i er det vi serverar." Debattinlägget är inget annat än ren propaganda fylld med rökridåer och vilseledande uppgifter. Dessa "fakta" som man serverar har vår kära folkvalda med Statsministern redan köpt med hull och hår och vägrar inse hur stor den här frågan är. Vi som är emot lagen har förstås missuppfattat alltihop. Ja jävlar, tur att ni proffspolitiker vet bättre än alla vi andra dumskallar. Reinfeldts ihärdiga försvar av lagen förbryllar mig också. Antingen inser han inte vad den egentligen tillåter eller så vet han mycket väl men skiter i det. Jag vet inte vilket som är värst.... Om Fredrik Reinfeldt fortsätter med sin idiotförklaring av oss, hans egna partimedlemmar och moderata väljare, och vägrar ta till sig vad vi anser, så bör han avgå. Det går inte att ha en partiledare som hellre lyssnar på partiska myndigheter än på sina egna medlemmar.

Andra bloggar om: , , , ,

4 kommentarer:

Kraxpelax sa...

Hej Småland. Här en skåning i stockholmska diasporan, som har tänkt om en del.

Jag tror FRA-lagen är välmotiverad i princip, men krisen visar på en enorm förtroendeklyfta som tyvärr av allt att döma synes motiverad.

Våra makthavare visar, för att uttrycka det diplomatiskt, brister i fråga om kompetens och integritet.

Därför bör protresterna fortsätta!

PW sa...

@kraxpelax: Ja en reglering av signalspaning i allmänhet FRA:s verksamhet i synnerhet är nödvändig. Med tonvikt på reglering, inte på "gör hu f-n ni vill men vi kanske kollar er nån gång"

Förtroendeklyftan blir bara allt vidare och när det gäller att uttrycka åsikter om makthavares kompetens och integritet så behöver vi inte vara så diplomatiska...;)

Morrica sa...

Eller så vet han, och FRA-lagen är en rökridå som döljer... något annat.

PW sa...

@morrica: Ja visst kan det vara en rökridå eller en avledningsmanöver.