Kan en GI-anpassad diet äntligen bli accepterad som nyttig nu? Kanske, kanske inte. Så länge livsmedelsverket kallar GI-dieter det för "modedieter" så är det nog inte möjligt såvida inte fler sådana här stora internationella undersökningar överbevisar dem. Jag har tidigare skrivit om mina intryck av en GI-anpassad diet här och jag tänker fortsätta äta en GI-anpassad diet eftersom jag bevisligen mår bra av det.
Edit: Länk till Tastelines GI-guide
Andra bloggar om: Glykemiskt index, Kolhydrater
4 kommentarer:
Senaste rönen visar att GI-mat är klimatelak eftersom den inte rör sig utifrån vilka ingredienser som finns för säsongen.
OK, inte helt orimligt men hur många dieter gör det? Sen beror det på hur den tillämpas också.
Det är ju det som är grejen: precis som med olika tro-ismer eller politikismer så är dietismer aldrig sanna. Eller bra.
Tja, inte helt kanske men tillämpningen av något är alltid intressantare än vad som ligger bakom.
Skicka en kommentar