fredag, juni 08, 2007

Gott å blandat en fredag i juni

Termometern visar 38 ºC i solen och 27 ºC i mitt arbetsrum. Redan i morse när jag kom var det 25 ºC. Tydligen är det något fel på regleringen till ventilationen och det blir ju lite småljummet men det funkar nån dag eller så och nu har man helgen i sikte. :) Värmen tycks hålla i sig. Sol och sommar innebär förstås jordgubssäsong och tydligen kan man inte vara säker på att de svenska bären är svenska heller. Det kanske är dags att införa ursprungsmärkning för alla sorters livsmedel? Sommar är ju också fotboll och i kalabaliken efter den fulla danska supportern så tilldömdes Sverige segern. Inte oväntat och helt rätt. Publiken ska inte vara på plan och överförfriskade delar av den ska definitivt ha en chans att puckla på domaren. Hoppas säkerheten skärps på fotbollsarenor världen över nu. Fotbollen har problem med våld både på arenorna och före och efter matcherna och det måste börja kosta klubbarna rejält med pengar att inte hålla reda på sina supporters. Läste också att BO vill att elever ska få veta betygskriterierna och att betygen ska kunna omprövas. Jisses! Nu är det väl dags dags att sluta "curla" eleverna ändå? Skolan ska rusta eleverna för verkligheten, inte klema bort dem och väva in dem i en kokong av specialregler. OK att man ska veta på vilka kriterier betygen sätts men ompröva betyg? Det måste väl ändå bara kunna göras vid uppenbara felaktigheter? Så fungerar det i samhället i övrigt. Löneökningen man, förhoppningsvis, får varje år är ju betyget som våra chefer sätter på oss och omprövningar görs sällan. Såja, där fick jag gnälla lite också och snart är det dags att bege sig hemåt och tända grillen och öppna en kall Carlsberg Sort Guld. :)

Andra bloggar om: , ,

2 kommentarer:

BlackSmp sa...

"OK att man ska veta på vilka kriterier betygen sätts men ompröva betyg? Det måste väl ändå bara kunna göras vid uppenbara felaktigheter?"

Poängen är väl att idag så är inte ens detta möjligt...

PW sa...

Hmm, det tror jag att det är. Möjligen att det måste formaliseras/standardiseras. Nu lär det knappast vara specialfallen som man avser här utan BO menar ALLA betyg. Gissa hur det skulle bli. Är det någon som är nöjd med alla sina betyg? Knappast.