fredag, juni 01, 2007

SVT gör nästan rätt


Man har
stoppat inspelningarna av "Ballar av stål":

" Det har blivit omöjligt för teamet att spela in. Alla skämt upplevs som provocerande oavsett hur oförargliga de kan tänkas vara, säger SVT:s informationsdirektör Helga Baagøe till SvD.se."

I DN citeras Robert Aschberg i Aftonbladet:
"Det har inte gått att spela in de senaste dagarna på grund av moralpaniken som uppstått, folk har fått skräck för programmet, säger Strix vd Robert Aschberg till Aftonbladet om läget för produktionen."

Jadu, Helga, och Robert, är det konstigt att det har blivit så med de senaste veckornas rabalder och uppenbarliga brist på känsla för vad som man kan utsätta människor för utan att de bli förbannade? Dessutom Robert, ska du prata om moralpanik? Tillåt mig småle...

Nu kunde man ju tro att allt var frid och fröjd och att SVT tagit sitt förnuft till fånga men ack nej. På frågan om detta betyder att programmet inte kommer att sändas svarar Helga:

"Det återstår att se. När vi får materialet ska de genomgå den vanliga granskningen och håller det måttet för de krav vi ställer kommer det att sändas"

Detta låter inte alls lovande. Samma människor som godkände Bingo Royal ska ta ställning till om "Ballar av stål" är bra. Vi alltså räkna med att det dyker upp i höst...

Andra bloggar om: , , , ,

10 kommentarer:

Linus Berglund sa...

Bingo Royale var ett toppenprogram :) Jag ser inget fel med det programmet. Många tyckte väl att det var slöseri, typ "ZOMG! Min TVAVGIFT GÅR TILL PROGRAM SOM JAG INTE FÖRSTÅR! WTFOMG!". Jag bitchar inte om "Tinas kök" och "God kväll", trots att dessa är program som jag verkligen inte förstår.

PW sa...

Jaja man kanske är för gammal för att förstå Bingo Royales storhet. :) Fagott är för övrigt ett vackert instrument, för att vara träblås då vill säga. Annars är det mässingsblås som rular. ;)

Anonym sa...

Är det ok för moderater att sno andras upphovsrättskyddade bilder?

PW sa...

anonym: Snorkig ton du har... men jag ska svara dig ändå. Vad jag har sett på andra bloggar (där SvD har kommenterat) så tycker SvD att det är OK att länka in bilden men inte att ladda upp den till bloggen. Kan du se hur jag har gjort...?

Emanuel sa...

Det har blivit sao jaekla populaert att hoppa pao det haer programmet trots att folk inte har en aning om vad det faktiskt handlar om!!

Jag bor i england sen flera aor tillbaka, och det aer daerifraon som foerebilden till programmet kommer. Originaltiteln aer "BAlls of Steel" och har formen att ett antal personer taevlaer i vem som kan lura folk "pao gatan",eller i vissa fall kaendisar. Det aer inne pao sin andra saesong och det aer enormt populaert.

Det aer all moejlig sorts aktiviteter, inte bara vattensprutningen som fick saon jaevla overdriven publicitet i Sverige. Tvao vaeldigt roliga inslag aer en kvinna som i varje avsnitt foersoeker ragga upp en man som aer med sin partner pao stan. Det aer otroligt kul att se hur maennen reagerar och de andra kvinnorna, ofta brukar de vara med i studion efteraot naer programledaren visar klippet.

Ett annat aoterkommande roligt inslag aer tjejen som raggar pao killar pao krogen,hon fraogar om de har naogot foer sig eftersom hon vaentade pao en kompis som faott foerhinder. Killarna brukar tacka ja naer hon fraogar, och hon saeger dao att hon bara ska pao toaletten innan de gaor vidare. Naer hon sen reser sig upp sao gaor hon pao ett haltande foerkrympt vis foer att verka funktionshindrad. I smyg filmar de maennens reaktion, en dels ansiktsuttryck aendras helt och de smiter ivaeg, vissa gentlemaen stannar kvar.

Det haer programmet aer ingenting annat aen en foerlaengning av "Dolda Kameran", att det faott sao mycket negativ publicitet goer nu att vi gaor miste om naogot potentiellt kanonroligt.

Jag skyller det haer pao moralpanik, och pao kaendisar som inte taol att bli skojade med foer att de tar sig pao foer stort allvar.

Som tur aer kan jag se tredje saesongen av BAlls of Steel pao Engelsk TV, daer de vaogar visa rolig underhaollning.

PW sa...

emanuel: En del kanske är kul, åtminstone i den engelska versionen men det som kommit fram av den svenska är bara smaklöst och visar på dåligt omdöme.

Emanuel sa...

PW har du sett den svenska versionen dao? Ett enda avsnitt?

Den engelska kritiserades ocksao ibland, i ett avsnitt intervjuade de Tom Cruise och sprutade vatten pao honom. I ren diva-stil kunde han inte foerstao hur naogon skulle vilja skaemta med honom pao det viset. Det blev starkt kritiserat.

Min poeng med det haer inlaegget aer att maonga manniskor kritiserat detta program utan att ens veta vad det handlar om, och att programmet foertjaenar en chans.
Tycker du till exempel att "Dolda Kameran" eller Lennart Svans "Blaosningen" skulle foerbjudits innan de ens kommit ut?

BAlls of Steel aer inget annat aen en foerlaengning av dessa program.

PW sa...

Dolda kameran var väl OK på sin tid men Blåsningen var mest tröttsamt. Idén är gammal och jag kan förstå att man vill piffa upp den lite men när man ger sig på statsministern med tanke på tidigare händelser och de fejka stölderna så är man fel ute. Taskigt omdöme helt enkelt. Men du får gärna tycka att det är kul, smaken är ju som baken. ;)

Beefy sa...

Min smak är lika förfinad som eufemismen "venusmussla", och jag tycker att originalserien är tokrolig (vissa av inslagen, olika komiker = varierande kvalitet försås). Intressant att se vilka ringar det här gör på vattnet, speciellt då jag antar att folk som faktiskt sett något av programmet (originalet/kopian) kan räknas på en hand. I övrigt fascinerande att hälften av kommentarerna på SVD-artikeln kom från moderater som vill få in politik i det hela. Själv splitröstar jag över båda sidorna, så jag är inte vinklad på så vis, men det är trist att se att det ofta är moderater som smutskastar i blindo (inte riktat mot bloggaren)... jag skyller på MUF. Programmet har inget med politik att göra, remakes kan förstås vara dåliga, men är det som originalet så välkomnar jag med öppna armar.

Ps. Vad har kommit fram av den svenska mer än vattensprutningen och snattningen (varav båda är på tok för odefinierade för att avgöra rolighet av)? Ds.

PW sa...

Beefy, min smak är knappast särskilt förfinad heller. :) Jag tycker bara det är så tröttsamt när man gång på gång gör sig lustig och drar menlösa förnedrande poänger på andras bekostnad. Förutom snatteriet och vattensprutet så skrämde man ju nästan livet ur en kvinna. Myyycket moget... Sen tror jag inte att det ligger så mycket politik i det hela som du vill göra gällande. När det gäller program av dolda kameran-typ finns det ett som smiskar upp alla andra på läktaren och det är Dom Joly's Trigger Happy TV. http://www.imdb.com/title/tt0246395/ Det är "dolda kameran" med finess och han driver mer med sig själv än med andra.