fredag, februari 03, 2006

Grammisgalan uppdelad

Grammisgalan delas upp på två och den ena sänds i TV men inte den andra.
Gissa vilken av Grammisgalorna som TV-sänds:
Grammisar som delas ut på Tyrol:

Årets … schlager/dansband, visa, öppen kategori, musik-dvd, barnalbum, folkmusik, jazz, klassik ensemble, klassisk solo, textförfattare, kompositör, producent, hederspris, specialpris och video.

Grammisar som delas ut på Cirkus:
Årets … album, artist, låt, nykomling, pop kvinnlig, pop manlig, popgrupp, rockgrupp, rockalbum solo, hårdrock, klubb/dans, hip hop/soul och ringsignal.

Inte så svårt att räkna ut väl och Esbjörn Svensson trio bojkottar liksom Bert Karlsson som anser att det har blivit alltför Stockholmsfixerat. Jag kan inte annat än hålla med. Titta även på vad den sist uppräknade kategorin är i den TV-sända galan. Ringsignal! Jamen kom igen, hur seriöst är det och vem f-n bryr sig om ringsignaler så mycket att det ska uppmärksammas på Grammisgalan? Priset sponsras av Nokia och Telia… Behöver jag säga att det är TV 4 som sänder galan? Nä trodde väl inte det. Helene Rönnmark, ansvarig för Grammisgalan på Ifpi (skivbranschens organisation) hävdar visserligen att det inte är krav från TV 4 som ligger bakom den nya uppdelningen men vem tror henne? Inte jag iaf. Jag brukar inte titta på Grammisgalan särskilt ofta eftersom band som spelar musik i min smak aldrig eller nästan aldrig nomineras och jag tycker att den nya uppdelningen är olycklig eftersom den medför att uppmärksamheten inriktas på ett än mindre antal band och musikstilar.

8 kommentarer:

Joshua_Tree sa...

Ringsignal!? Allvarligt? Jesus fucking Christ, jag blir nästan rädd för mig själv. Det här har ju jag förutspått!

http://www.scriptorium.se/josh/texter/2004/ertc.htm

PW sa...

Jomen, det verkar inte bättre. Kuslig profetia förresten Joshua_Nostradmus_Tree. ;)

PW sa...

Klart du ska göra det, visa vilken förmåga du besitter. :)

Joshua_Tree sa...

Jag måste nog göra tuta i min egen lur lite och göra en blogpost om det. :)

PW sa...

Hur 17 kunde mitt svar till Joshens komma före hans inlägg? Strul på Blogger idag eller?

PW sa...

Ännu en tidsresa?

Joshua_Tree sa...

Haha! Du har gjort en liten tidsresa? :D

PW sa...

Hmm. blogger strular definitivt. Varje inlägg på blogger borde ju få en tidsstämpel så att inlägg visas i rätt ordning men nu är det nåt fel som är trasigt.