fredag, februari 24, 2006

Makten, makten, makten...

”Makten till varje pris” tycks vara Socialdemokraternas mantra. Hur ska man annars tolka mejlkampanjen mot Reinfeldt? Det kan ju vara en enskild anställd på sossarnas partihögkvarter som av rädsla för att man ska tappa makten tar till extrema metoder helt på egen hand. Det kan också vara sanktionerat av en eller flera högre partifunktionärer. Hur det än ligger till så är det lika illa. Att en medarbetare på sossarnas partihögkvarter tycker att en mejlkampanj av det här slaget är befogad är allvarligt och tyder på en kultur där ändamålen helgar medlen dvs. att göra vad som helst för att få behålla makten. Deras argument tryter och ett gammalt talesätt dyker upp i skallen på mig: ”Där hjärnan tar slut tar nävarna vid”. Självklart bloggas det en hel del om detta nu och Jonas Morian, ordförande i Socialdemokratiska pressföreningen skrev i sin blogg innan det var klart att mejlen skickats från sossarnas partihögkvarter:
”Själv hörde jag talas om de här mejler redan för ett par veckor sedan och tänkte då att det var några överentusiastiska SSU:are som gick för långt i sitt kampanjarbete. Och jag hoppades att de inte var så in i helvete dumma att de skickade mejlen från några servrar som gick att spåra. Aldrig hade jag föreställt mig att spåren skulle leda till partihögkvarteret.”
Märk väl att han inte förfasar sig över tilltaget i sig utan är mer rädd för att det ska gå att spåra. Det säger också en del om hur man resonerar i det stora röda partiet…


Edit: Lagt till en länk till Jonas Morians blogg

2 kommentarer:

Joshua_Tree sa...

Sicket pucko. Klart han hoppats att det inte går att spåra, men att säga det är korkat i klass med BÅG.

PW sa...

Precis, man behöver inte tänka högt varje gång man äntligen fått en tanke. ;)