onsdag, maj 30, 2007

Hack i skivan

Återigen gastar sossarna om vilken kvinnofälla Alliansens vårdnadsbidrag är. Mona Sahlins tröttsamma attack kommenteras föredömligt av PJ Anders Linder i SvD:s ledarblogg förresten. Att svenska föräldrar kanske vill vara hemma med sina barn och accepterar att man får lite lägre inkomst ett tag är inget som sossar har någon som helst förståelse för. Jag tycker det är beundransvärt att prioritera barnen före karriären men i sossevärlden är det fult och klandervärt. Alliansens vårdnadsbidrag skulle inte heller vara obligatoriskt men det är nog inte lätt för sossar att förstå, i deras värld bestämmer politiker över människan medan det i Alliansens värld är människan själv som bestämmer över sitt eget liv. Alliansen tänker förstås inte skrota vårdnadsbidraget utan planerar att införa det nästa år. Bra!

Andra bloggar om: , ,

7 kommentarer:

Lars A. sa...

Helt enig med dig och SvD's ledare.
För övrigt tror jag a Sossarnas inställning till barnuppfostran är en av de största anledningarna till allt det ugdomsvåld, trakasserier, fylleri och drogmissbruk som kännetecknar dagens otrygga och omotiverade uppväxande generaton

PW sa...

Tja Lars, det kanske inte är helt omöjligt att deras inställning ligger bakom mycket av problemen vi ser idag.

Lisalill sa...

Reinfelt piskar på alla som står utanför arbetsmarknaden, arbeta till varje pris. Avskaffar bostadsbidrag för ensamstående mammor p.g.a. marginaleffekten.
DET SKA LÖNA SIG ATT ARBETA, om du stupar på kuppen skiter vi i.

Sen vågar han inte gå emot KD utan vill införa vårdnadsbidrag för familjer som lever i tvåsamhet. Ingen lågavlönad ensamstående förälder har råd till detta.
Däremot kan familjer i tvåsamhet pussla ihop arbetstiderna när de själva vill vara hemma hos barnen.
Är själv 5-barnsmor och vi använde den metoden under många år.

Ursäkta, men jag får inte ihop ekvationen./ Lisalill

PW sa...

Nu tycker jag att du är lite väl kategorisk Lisalill. Vårdnadsbidrag är visserligen ett gammalt KD-förslag men är anammat av oss andra borgerliga partier för att vi tycker att det är bra. Den som vill stanna hemma med barnen ska kunna göra det. Visst, är man ensamstående med fem barn kanske det inte är det lättaste just nu men när vi får snurr på Sverige igen efter sossarnas vanstyre så kommer du säkert att märka av det du också. Sen kan jag inte låta bli att förundras över de som skaffar barn som man inte kan försörja. Men att antyda att det kanske inte är helt OK är inte politiskt korrekt...

anna sa...

Du har troligtvis för få synapser i din hjärna.

Du förtiger att den förälder som stannar hemma med barnet/barnen blir ekonomiskt missgynnad. För män som du är det säkert ljuvligt med en barnpasserska och hushållerska, men är du beredd att dela med dig och dela er sammanlagda inkomst och er sammanlagda pensionspoäng tills dess barnet är myndigt? Först då har kanske din barnpasserska och hushållerska hämtat in det hon förlorat genom att stå utanför arbetslivet när barnen varit små och troligtvis fortsatt att anpassa sitt yrkesliv efter barnen med deltidsanställning. Tror inte det. Tror inte heller att du känner till ordet jämställdhet.

Och du håller med den rabiate sossehataren Lars A? Hans analytiska förmåga verkar vara stor som en ärta.

Och du anklagar en ensamstående mor för att ha skaffat fler barn är hon kan försörja. Samvetslöst och empatibefriat låter du påskina att det är kvinnans uppgift att försörja sina barn.

Jag mår illa när vulgärmoderater som du spyr upp sitt maginnehåll.

PW sa...

Jadu anna...vad ska jag säga om dina synapser utan att förolämpa dig... Ja, den som stannar hemma med barnen tjänar inte lika mycket som om denne hade jobbat men det är väl självklart? Nu är det så att vissa väljer umgänge med sina barn före en god ekonomi? Skulle det vara fel? Tydligen för i din värld ska alla mallas in i samma system oavsett vad man själv vill. Vad jag vet om jämställdhet har du inte en aning om så där kan du knipa.

Du skriver: "Samvetslöst och empatibefriat låter du påskina att det är kvinnans uppgift att försörja sina barn." När skulle jag ha ha påstått det? Men det där med att skaffa fler barn än man kan försörja är en känslig fråga. Det är helt OK att skaffa 10 barn och sedan gråta ut i en kvällsblaska om hur fattiga man är. När det gäller allt annat så ska man rätta mun efter matsäck men inte här. Är det något som ska gå först så är det barnen och deras välbefinnande så att skaffa fler barn än man kan försörja är samvetslöst och empatibefriat om något.

Erik sa...

Avskaffar bostadsbidrag för ensamstående mammor p.g.a. marginaleffekten.

Och vill ersätta det med ett förhöjt barndbidrag riktat just till dessa ensamstående mammor. Den biten "glömde" du att ta med.