tisdag, juni 17, 2008

Storebror kommer att se och höra dig,

ja just dig, när Swechelon* införs. Tro inget annat.
Taktiken från regeringshåll är tydlig. Man tiger som muren och enskilda riksdagsledamöter bemöter bara kritiken mot FRA-lagen med centralt skrivna uttalanden om nödvändigheten av den och att FRA:s verksamhet nu ska regleras. FRA:s argument att kommunikationen från att ha varit radioburen nu är kabelbunden och att man därför måste få avlyssna kabeltrafiken faller ju på att det var andra länders radiotrafik som avlyssnades förr, inget annat. De har aldrig öppnat min post eller avlyssnat min telefon (eller?) och har därmed aldrig förlorat någon övervakningsmöjlighet! Förstår våra folkvalda riksdagsledamöter hur kränkande lagen faktiskt är? Det måste de göra, alternativet är alltför skrämmande att ens tänka på.

Det som gör mig mest sorgsen är att ingen i den moderata riksdagsgruppen verkar vilja stå upp för integriteten i det här läget. Det är lätt att slänga sig med frihetsfloskler i valtal men när verkligheten tränger sig på får man plötsligt tunghäfta. Som riksdagsledamot väljs man av oss och ansvarar inför oss och den som röstar emot sin övertygelse och för FRA-lagen kan knappast få vår förlåtelse med hjälp av någon Brasklappsursäkt! Gillar man däremot lagen och röstar ja så må det vara hänt, då följer man i alla fall sin övertygelse. Fast den som röstar ja till en lag som strider mot svensk grundlag och Europakonventionen om skydd för de grundläggande fri- och rättigheterna kan knappast räkna med min röst i nästa val. Klubbas lagen igenom i morgon så kommer jag att utnämna den 18/6 till Swechelondagen, dagen då svenska folkets integritet offrades på signalspaningens altare.


Mer att läsa:
SvD, SvD, SvD, *Pär Ström, Svd, SvD, Politikerbloggen

Uppdatering:
Den förste som tydligt talat om sitt ställningstagande att rösta nej är en moderat. Bra jobbat Karl Sigfrid, se nu till att få med dig några till!

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: